ابزارهای سئو (SEO Tools) سایت
سئو و بهینه سازی سایت امروزه برای سئو کارها بسیار سخت و زمان بر شده است. زیرا با وجود الگوریتم های جدید و هوش مصنوعی گوگل، هیجان و اضطراب زیادی نسبت به قبل پیدا کرده است در عوض شرکت های زیادی هستند که بهترین ابزارهای کاربردی برای انجام سئو را برای ما فراهم نموده اند. در این میان ابزارهای سئو گوگل نیز بسیار کاربردی می باشند که توسط خود گوگل ارائه شده و در اختیار ما قرار گرفته شده تا از آنها برای آنالیز و بررسی سایت استفاده نماییم. در این مقاله همه این ابزار ها که در حال حاضر در سال 2020 استفاده می شود را شرح می دهیم تا از آنها استفاده نمایید.
اسامی بهترین ابزارهای سئو و ابزار های کاربردی سئو (SEO)
در ادامه بهترین ابزارهای سئو که کاربردی زیادی دارند را توضیح می دهیم تا بتوانید کامل آشنا شده و در استراتژی سئو خود بکار بگیرید. که این ابزارها را پونیما نیز در روند کاری خود بکار می گیرد که بصورت گلچین دسته بندی کرده است.

تعریف مختصری از سئو برای شروع استفاده از ابزارها :
سئو در واقع یک کسب و کار تخصصی در حوزه دیجیتال مارکتینگ و وب سایت است که برای بهینه سازی و بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو از جمله موتور جستجو گوگل است که برای انجام سئو به یکسری تکنیک ها و ابزارهایی نیاز داریم که در این مقاله ما ابزارهای سئو را برای شما به صورت جامع و با توضیحات شرح می دهیم.
بنابراین چه یک بازاریاب، چه صاحب سایت و چه سئو کار باشید نیاز به این ابزارها دارید تا بتوانید به بهبود و بررسی سایت کمک کنید.
ابزار سئو چیست ؟
ابزار های سئو، سایت هایی هستند که با بررسی سایت مشخص میکنند که سایت از نظر سرعت، کیفیت، رتبه، جایگاه، کلمات کلیدی، بک لینک ها، سئو داخلی، سئو خارجی، بهینه سازی تصاویر، محتوا و… چه موقعیت و شرایطی را دارد و حتی راه حل هایی برای اصلاح و آنالیز سایت در دسترس ما قرار می دهند که به راحتی میتوانیم نقاط قوت و ضعف سایت خود و رقبا را پیدا و تحلیل نماییم و از این ابزارها به نفع خود استفاده نماییم.

ابزار های سئو سایت ؟ SEO Tools Site
1. ابزار Incognito
هزینه: ندارد
هدف: پیشنهاد کلمات کلیدی پر کاربرد
کاربرد ابزار Incognito:
این ابزار به نوعی توسط موتورهای جستجوگر از جمله گوگل اعمال شده و هنگامی که در مرورگر کلمه کلیدی را تایپ میکنیم برایمان کلمات کلیدی مشابه و مرتبط پرطرفدار را لیست کرده و نمایش میدهند و نیازی به ابزار خاص ندارد. ولی خب بسیار محدود در حد 10 عبارت بوده و درصد جستجو و تعداد زیاد را نمایش نمی دهد. به این عمل جستجوی آنی یا اصطلاحا Google Instant می گویند.
همانند تصویر زیر که برای جستجو کلمه کلیدی سئو و بهینه سازی، کلمات دیگری را که مرتبط و پر جستجو هستند را سریع برای ما نمایش می دهد که برای وبمسترها اهمیت زیادی دارد زیرا توسط خود موتور ها پیشنهاد می شود و درصد خطایی اصلا وجود ندارد.
آدرس سایت:google.com
سایت های مرتبط: , yahoo.com , bing.com سایر موتورهای جستجوگر.
2. ابزار Alexa
هزینه: ندارد
هدف: نمایش رنکینک سایت ها
کاربرد ابزار Alexa:
یکی از بهترین سایت ها برای نمایش رتبه سایت در سطح منطقه و جهان می باشد که علاوه بر اینها صفحات لینک داده شده، سایت های مرتبط، کلمات کلیدی پر جستجو در سایت، ترافیک سایت، نرخ فرار و تعداد بک لینک ها را نمایش می دهد و ما می توانیم به راحتی سایت خود و سایت رقبا را بررسی کنیم.
رتبه الکسا با جستجوی کاربران از مرورگرها گرفته شده و نمایش داده می شود که البته افزونه الکسا برای مرورگر نیز وجود دارد که می توانید روی مرورگر خود اضافه و استفاده کنید.
آدرس سایت: alexa.com
3. ابزار Moz
هزینه: نسخه رایگان آن دسترسی محدود یک ماهه دارد ولی برای اطلاعات بیشتر باید نسخه پولی را دریافت نمایید.
هدف: تحلیل سایت
کاربرد ابزار Moz:
Moz یکی از قدرتمندترین ابزارهای مدیریت و بررسی سایت است. این ابزار برای افزایش رنکینک سایت از جمله موقعیت های سئو، ارائه گزارشات، پیگیری میزان رشد و … بسیار کاربردی می باشد و مورد تایید اکثر سئو کارها بوده ولی باید آن را دقیق یاد بگیرید. برای ادامه و استفاده بیشتر از امکانات این ابزار باید نسخه Premium آن را خریداری کنید. با استفاده از این ابزار قدرتمند می توانید سایت های رقبا را تحلیل نموده و میزان رشد سایت خود را نیز بررسی نمایید.
سایت Moz پایه گذار دامین اتوریتی(DA) و پیج اتوریتی(PA) بوده که قدرت سایت را نشان می دهد و هر چقدر مقدار عددی DA,PA بیشتر باشد سایت دارای قدرت زیادی خواهد بود که باید نحوه ارتقا این دومورد را در مقاله های دامین اتوریتی و پیج اتوریتی مطالعه نمایید.
این ابزار همه کاره برای افزایش رنکینگ جستجو تجارت شما کافی خواهد بود. امکاناتی چون: موقعیتهای سئو، پیگیری میزان رشد، ارائه گزارشات و خدماتی دیگر با کمک این ابزار میسر خواهد بود. این ابزار بر روی مرورگر گوگل کروم نیز قابل نصب می باشد.
با استفاده از وصل حساب Google Analytics به حساب Moz می توانید اطلاعات دقیق تری از سایت به دست آورید. گزارشات ماز معمولا هر هفته ویا هر 10 روز یکبار داده می شود ولی می توانید به صورت دستی از Moz تهیه کنید.
https://moz.com/explorer این بخش از ابزار موز کلمات کلیدی مرتبط با موضوع صفحه ما را معرفی و نمایش می دهد. همچنین اتوریتی دامنه و اتوریتی صفحه و میزان سختی کلمه کلیدی برای بهینه سازی و ارتقا دادن به صفحه و سطر مورد نظر را نمایش می دهد و البته به راحتی میتوانیم سایت رقیب را نیز تجزیه و تحلیل کنیم.
http://moz.com/tools/seo-toolbar این بخش از ابزار موز که یکی از قویترین ابزار ها می باشد. ارزش دامنه و صفحه و تعداد بک لینک های هر صفحه را در همانجا و به هنگام جستجو اطلاعات مربوط به همان صفحه را نمایش می دهد.
آدرس سایت: moz.com
سایت های مرتبط:
4. ابزار GTmetrix
هزینه: ندارد
هدف: بررسی و سنجش سایت از نظر بهینه سازی
کاربرد ابزار GTmetrix:
سایت جی تی متریکس یکی از پرطرفدارتین و بهترین ابزارهایی است که برای بهینه سازی سایت بسیار کاربرد دارد و روی Page Speed Score, YSlow Score , Fully Loaded Time , Total Page Size , Requests کار میکند و کمک خوبی به سئو کارها میکند تا بتوانند سرعت لود سایت، سایز محتوا صفحه، تعداد درخواستی ها، سرعت بارگزاری، میزان فشرده سازی و سرعت سایت را بررسی نمایند که برای بهینه بودن این بخش ها باید همه آنها را به رنگ سبز درآورید. که البته خود جی تی متریکس خودش مشخص میکنه که کجاها را بهینه کنید برای همین بسیار اهمیت دارد.
از مهمترین مزیت های این ابزار ارائه راه حل برای مشکلات سایت و نسخه بهینه شده کدهای اسکریپت، سی اس اس ها و عکس ها را نیز برای ما فراهم می آورد. بنابراین بعد از انجام این کارها باید امتیاز PageSpeed Score , YSlow Score به رنگ سبز و A در بیاید.
آدرس سایت:gtmetrix.com
سایت های مرتبط:
5. ابزار Plagiarism
هزینه: ندارد
هدف: بررسی محتوا کپی و آثار ادبی در سایت ها
کاربرد ابزار Plagiarism:
با استفاده از این ابزار ها می توانیم ببینیم چه سایت هایی از ما کپی کرده اند یا برعکس.
امروزه یکی از مهمترین بحث ها در سئو محتوای غیر تکراری است که موتور گوگل با الگوریتم های ارائه داده بسیار حساس به محتوای کپی در سایت هستند پس نباید در سایت خود محتوا کپی بارگزاری کنید چون باعث پنالتی صفحه مورد نظر، کاهش رتبه و بازدید سایت می شود. پس سعی کنید محتوایی که می نویسید و یا محتوایی که در دست دارید اول در این ابزار ها که در زیر لیست کرده ایم محتوا را به صورت 1000 کلمه ای در این ابزار ها بارگزاری و بررسی کنید تا قبلا در سایت دیگری ایندکس نشده باشد در صورت وجود اگر شما نیز این محتوا را بارگزاری کنید برایتان جریمه خواهد داشت. یا اینکه لینک صفحه مورد نظر خود را جاگذاری و بررسی کنید و اگر دیدید که قبلا توسط سایت دیگری بخش هایی از مقاله شما وجود دارد آنها را در نگارش و محتوا تغییر دهید تا سو رفع شود.
محتوا تکراری با رنگ قرمز برایتان نمایش داده می شود که باید آنها را تغییر دهید و بعد بارگزاری و یا بروز رسانی کرده و دوباره در گوگل ایندکس نمایید.
آدرس سایت: copyscape.com
سایت های مرتبط: plagiarismdetector.net ، smallseotools ، grammarly.com
6. ابزار Archive
هزینه: ندارد
هدف: بررسی دامنه
کاربرد ابزار Archive:
یکی از سایت های قدرتمند و پر محتوا در دنیا می باشد و با استفاده از این ابزار می توانیم بدانیم که دامنه مورد نظر در چه تاریخی و چه روزی به ثبت رسیده، زیرا در بسیاری از مواقع برای دانستن طول عمر دامنه برای انجام سئو مورد نیاز می باشد.
آدرس سایت: archive.org
7. ابزار Compression
هزینه: ندارد
هدف: فشرده سازی و بهینه سازی تصاویر
کاربرد ابزار Compression:
ابزار فشرده سازی تصاویر اهمیت زیادی دارد زیرا در بسیاری از موارد برای لود سریع سایت و بهینه سازی تصاویر نیاز داریم تا عکس محتوا و محصولات را فشرده نماییم تا سایت از نظر سئو بهینه باشد و ترافیک سایت را نیز بیشتر مصرف نکند. ولی با وجود سایت هایی که در زیر برایتان لیست کرده ایم به راحتی میتوانید به صورت آنلاین تصاویر خود را آپلود و حجم مورد نیاز را انتخاب و دانلود نمایید. کیفیت عکس نیز زیاد پایین نمی آید، البته در نرم افزار فتوشاپ اگر این کارها را انجام دهید بهتر از این ها خواهد بود ولی خب در بیشتر مواقع لازم است از این ابزارها استفاده کنیم.
آدرس سایت: compressor.io
سایت های مرتبط: imagecompressor.com ، tinyjpg.com ، jpeg-optimizer.com
8. ابزار IntoDNS
هزینه: ندارد
هدف: گزارش سرور
کاربرد ابزار IntoDNS:
پیکربندی سایت را بررسی و نمایش می دهد و DNS هاست را نمایش می دهد که با کدام دامنه کانکت شده و گزارشی از هاستینگ سایت می دهد. که هدف ما از این ابزار در سئو به جهت دانستن Nameserver های برگرداننده اصلی دامنه می باشد. و یا گاهن نیاز می شود که بدانیم آیا ست شده یا نه.
آدرس سایت: intodns.com
9. ابزار Redirect Checker
هزینه: ندارد
هدف: ردیابی ریدایرکت آدرس سایت
کاربرد ابزار Redirect Checker:
بعضی وقتها لازم میشود که ببینیم آدرس ریدایرکت شده به درستی انجام شده یا خیر. از این ابزار کمک میگیریم و بسیار راحت و سریع نمایش میدهد که صفحه مورد نظر ریدایرکت شده یا نه، ولی برای آدرس صفحات فارسی باید معادل آن را وارد کنیم به عنوان مثال آدرس URL صفحه سایت زیر
https://ponima.com/blog/سئو-چیست؟
که معادل آدرس صفحه بالایی در زیر نمایش داده می شود که برای ریدایرکت به راحتی Trace می شود. هر دو این آدرس ها به یک صفحه اشاره میکنند ولی مورد پایینی معادل شده آدرس بالایی می باشد.
برای راحتی و در دسترس بودن این ابزار توصیه میکنیم که افزونه این ابزار را در مرورگر خود نصب کنید تا به راحتی مشاهده نمایید و برای آدرس فارسی نیز مشکلی ندارد و خودش Trace میکند. برای این منظور نیز کافیه در گوگل برای هر مرورگر به صورت زیر تایپ کنیم و بعد در مرورگر خود نصب و استفاده نماییم.
link redirect trace firefox یا برای مرورگر کروم به این صورت link redirect trace chrome
آدرس سایت:redirect-checker.org
10. ابزارPingdom
هزینه: برای یسری امکانات رایگان ولی برای امکانات ویژه باید از اکانت پولی استفاده کنید.
هدف: بررسی سرعت سایت
کاربرد ابزار Pingdom:
این ابزار برای تست سرعت سایت با چند سرور قدرتمند جهان که با سایت های قدرتمند جهان مقایسه و نمایش میدهد و همچنین ترتیب بارگزاری فایل ها را نیز به صورت نموداری نمایش می دهد. همانطور که می دانید سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورها در سئو و بهینه سازی سایت است زیرا موتورها و کاربران به هنگام مراجعه منتظر صفحات ما نیستند که لود شود و سریع خارج می شوند بنابراین باید این ایرادات دیر لود شدن سایت را پیدا و اصلاح کنیم که Pingdom این کار را برای ما انجام می دهد. این سایت حتی تعداد کاربران از دست داده و چه تعداد بازدید داشته اید این ابزار به UX سایت و طراحی ضعیف سایت بسیار اهمیت می دهد
بنابراین برای بهینه سازی سایت و بالا بردن رتبه کلمات کلیدی باید سرعت سایت خود را نیز بالا ببرید. زیرا سرعت لود سایت برای موتور های جستجوگر بسیار اهمیت داشته و رتبه بیشتری به سایت می دهد.
سنجش سرعت سایت در پینگدام بسیار راحت است و فقط کافی است آدرس صفحه خود را در بخش URL و سپس انتخاب یکی از سرور ها از بخش Test From و بعد Start Test و منتظر باشید تا سایت شما را بررسی و نتیجه نمایش دهد که در آن درجه عملکرد سایت از 1 تا 100 را نمایش می دهد که هر چقدر به عدد 100 نزدیکتر باشد بهینه تر خواهد بود و اندازه صفحه و سرعت لود صفحه را که سعی کنید بیشتر از 3 ثانیه نباشد و دیگر موارد که مشاهده خواهید کرد.
آدرس سایت:tools.pingdom.com
سایت های مرتبط: GTmetrix.com , developers.google.com/speed/pagespeed/insights
11. ابزار SEmrush
هزینه: نسخه رایگان و نسخه پیشرفته دارد.
هدف: گزارش کامل از سئو سایت از جمله کلمات کلیدی و بک لینک ها را می دهد.
کاربرد ابزار SEmrush:
با استفاده از این ابزار به راحتی می توانیم عملکرد کلی دامنه، صفحات سایت، کلمات کلیدی، آتوریتی سایت، ترافیک سایت، سایت های مرتبط، مکان بک لینک ها و … که کاربرد بسیار خوبی دارد را بررسی کنیم.
به عنوان مثال در بخش کلمات کلیدی می توانیم کلمات کلیدی پر ترافیک، تاثیر گذار و یا کلمات کلیدی رقبا که بیشترین ترافیک و رتبه را دارند به دست آوریم. در این مقاله تعریف بک لینک را به طور کامل بخوانید.
سمروش کلمات کلیدی مفیدی را به ما می دهد که به راحتی می توانیم با وارد کردن سایت رقیب کلیدواژه های آنها را پیدا کرده و تعداد URL های مشخص شده به سایت رقیب را پیدا و از آنها به نفع خود استفاده کنید. که در نسخه رایگان این ابزار می توانیم اطلاعات و گزارشات مفیدی را به دست آوریم و برای امکانات ویژه از نسخه پولی آن استفاده کنیم.
آدرس سایت: semrush.com
سایت های مرتبط: moz.com
12. ابزار Check My Links
هزینه: ندارد
هدف: بهینه کردن و یافتن لینک های شکسته
کاربرد ابزار Broken:
برای اطمینان از اینکه لینک های داخلی و یا خارجی ما به درستی کار میکنند یا نه باید تمامی لینک های سایت خود را بررسی کنیم زیرا بعضی وقتها به دلیل حجم زیاد صفحات نمی توانیم یکی یکی لینک ها را بررسی کنیم برای همین از این ابزار استفاده میکنیم تا لینک های شکسته یا خراب سایت خود یا رقبا را پیدا و بررسی کنیم و در صورت نبود صفحه مورد نظر لینک را پاک یا به لینک جدید یا به صفحه دیگر ریدایرکت کنیم تا الگوریتم های گوگل ما را جریمه نکنند.
این ابزار با بررسی لینک ها گزارش کاملی از لینک های شکسته، ریدایرکت ها و … را می دهد.
سایت linkody نیز یکی از بهترین ابزارها برای دانستن جدیدترین بک لینک ها و لینک های از دست رفته که برای سایت خود انجام میگیرد را گزارش میکند و اشتراک یک ماهه رایگان دارد که میتوانید استفاده نمایید.
آدرس سایت: brokenlinkcheck.com
سایت های مرتبط: monitorbacklinks.com ، linkody.com
13. ابزارKeywordtool
هزینه: امکانات محدود رایگان و اکانت پولی دارد.
هدف: تحقیق کلمات کلیدی
کاربرد ابزار KeyWordtool:
یکی از بهترین و کاربردی ترین ابزارهای سئو که بیشتر مورد استفاده می باشد ابزار تحلیل کلمات کلیدی است که با استفاده از این ابزار می توانیم کلمات کلیدی پرکاربرد که توسط کاربران در موتورهای جستجو سرچ می شود را به دست آورده و از این کلمات در صفحات خود و یا برای تولید محتوا به کار بگیرید. و کلمات کلیدی خود را بهینه کرده و بازدید سایت خود را بالا ببرید.
هر چند نسخه رایگان و محدود این ابزارها تعداد کمی از کلمات را نمایش می دهد ولی خب بیشترین کلماتی که جستجو می شود را برایمان نمایش می دهد که برای بهره مندی از امکانات بیشتر می توانیم نسخه پولی این ابزار را خریداری کنیم. این ابزار می تواند سرچ تصویر، سرچ کلمات کلیدی سوالی، ویدیو و اخبار به صورت جداگانه باشد.
آدرس سایت: keywordtool.io
سایت های مشابه: KWFinder.com ، twinword.com، google planner
14. ابزارHistats
هزینه: ندارد
هدف: آمارگیر ترافیک سایت و بازدیدکنندگان.
کاربرد ابزار histas:
ابزار Histas اطلاعات بسیار خوبی از ترافیک سایت می دهد که این اطلاعات می تواند کمک زیادی به ما بکند تا بتوانیم تعداد و آمار بازدید کنندگان و ترافیک سایت را به دست آوریم. و بتوانیم مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت را نیز مشاهده نماییم.
آدرس سایت:histas.com
سایت های مرتبط: google analytics
15. ابزارSimilarWeb
هزینه: ندارد
هدف: نمایش ترافیک سایت برای هر دامنه
کاربرد ابزار Similarweb:
با استفاده از سایت Similarweb می توانید سایت خود را با سایت رقبا و یا سایت های دیگر به صورت همزمان تحلیل کنید و کلیدواژه ها، ترافیک سایت و اطلاعات دیگر را با هم بسنجید و استراتژی سئو سایت خودتان با استراتژی رقبا را با هم مقایسه کنید و کم و کاستی ها را کشف و از آنها به نفع خود استفاده نمایید.
به راحتی می توانید حوزه فعالیت کاری خودتان را بشناسید و استراتژی جدیدی برای آنها بکار بگیرید و اطلاعات مهمی از بازار هدف خود از جمله شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو و … که منجر به دریافت ترافیک سایت می شود را به دست آورید.
آدرس سایت: similarweb.com
16. ابزارSchema Creator
هزینه: ندارد
هدف: ایجاد اسکیما برای صفحه جستجو گوگل
کاربرد ابزار Schema Creator:
ابزاری برای ایجاد اسکیماها از جمله اسکیما ستاره برای صفحه جستجو گوگل که کاربران با مشاهده آن ترغیب شده و وارد سایت می شوند که به نوعی دور زدن امتیاز دهی است که برای وردپرس این امکان وجود دارد که می توانید به راحتی به بهش head سایت اضافه کنید و برای سایر پنل های مدیریت که اختصاصی هستند می توانیم در این سایت اطلاعات اسکیما را وارد کرده و کد ستاره رو دریافت و در سایت استفاده نماییم.
آدرس سایت: schema-creator.org
17. ابزارXML Sitemaps
هزینه: ندارد
هدف: ساخت نقشه سایت و معرفی به موتور جستجو
کاربرد ابزار Xml-sitemaps :
بهترین ابزار سئو که به راحتی می توانید آدرس سایت خود را وارد و نقشه صفحات سایت خود را در یک فایل xml دریافت کنید. سپس در هاست خود آپلود نموده و در کنسول گوگل نیز اعمال کنید تا سریع ایندکس شود. این کار برای سئو داخلی سایت بسیار کاربرد دارد و رتبه سایت را در نتایج جستجو بهبود می بخشد.
سایت مپ به موتورها از آخرین به روزرسانی های URL خود خبر میدهد و این باعث می شود تا موتورها و مدیران سایت به راحتی URL ها را بخوانند و نتایج را نمایش دهند. اگر تعداد صفحات سایت شما بیشتر از 500 صفحه باشد نیاز به ثبت نام و استفاده از اکانت پولی می باشد و البته اکانت پولی آن امکانات بیشتری در اختیارتان قرار میدهد.
آدرس سایت: xml-sitemaps.com
18. ابزارAhrefs
هزینه: دارد و باید اشتراک بخرید که ارزش هزینه کردن دارد.
هدف: بهینه سازی و آنالیز بک لینک ها و کلمات کلیدی
کاربرد ابزار Ahrefs:
یک ابزار قدرتمند بهینه سازی که قابل مقایسه با سایر ابزارها نمی باشد و اطلاعات دقیق تری را در اختیار ما قرار می دهد. هر انتظاری که از یک ابزار داشته باشید را Ahrefs در اختیار قرار می دهد و به راحتی می توانید کلمات کلیدی را تحلیل کنید، بررسی بک لینک ها، رنکینک، محتوا و …
بنابراین با استفاده از این ابزار قدرتمند به راحتی می توانیم بک لینک های مفید و ارزشمند را از لینک های قدیمی و سوخته را جدا کنیم و حتی ارزش لینک های ایجاد شده در سایت و … که برای یک وبمستر بسیار ارزشمند می باشد تا بتواند سایت رقبا و سایت خود را از هم سوا کرده و نقاط قوت و ضعف را پیدا و به نفع خود استفاده نماید.
آدرس سایت: ahrefs.com
سایت های مرتبط:majestic.com ، semrush.com
19. ابزارBuiltwith
هزینه: ندارد
هدف: تکنولوژی های بکار رفته در سایت
کاربرد ابزار Builtwith:
با استفاده از این ابزار به راحتی می توانیم بدانیم که چه تکنولوژی هایی در سایت به کار گرفته شده است از جمله زبان برنامه نویسی با ورژن به کار رفته، نوع وب سرور، نوع اسکریپت، پنل مدیریت، اطلاعات مربوط به آی پی، گواهینامه امنیتی، ابزار های مورد استفاده سایت و …
آدرس سایت: builtwith.com
20. ابزار BrowSEO
هزینه: ندارد
هدف: نمایش سایت از نگاه موتور جستجو
کاربرد ابزار Browseo:
همانطور که سئو داخلی سایت دارای اهمیت بالایی می باشد به همین خاطر انتخاب عنوان ها، متا ها ، تگ ها و کلمات کلیدی، لینک های داخلی، تعداد لینک های خارجی و … اهمیت زیادی دارد و ابزار browseo در این مورد کمک شایانی به ما می کند و به راحتی می توانیم از نگاه گوگل و ربات های آن سایت خود را مشاهده نماییم و تعداد کلمات و چارچوب را نیز مشخص می نماید.
آدرس سایت: browseo.net
سایت های مرتبط : slerpee.com , seo-browser.com
21. ابزار Varvy
هزینه: ندارد
هدف: معاینه و تحلیل سایت
کاربرد ابزار Varvy:
این ابزار یک سایت خوب و کاربردی برای نمایش وضعیت سایت می باشد که در کمتر از 30 ثانیه این معاینه را انجام و بخش هایی که بهینه هستند را با رنگ سبز و بخش هایی که نیاز به بهینه سازی دارند را با رنگ نارنجی نمایش میدهد و البته راه حل و بهینه کردن آنها را نیز در زیر همان بخش با رنگ آبی نمایش می دهد که می توانید کلیک کنید و از آن توصیه ها برای بهینه کردن هر بخش بهره بگیرید.
بخش هایی که این ابزار بررسی و معاینه میکند عبارتند از بخش؛ بهینه بودن در حالت موبایل، بررسی robots.txt سایت، سرعت سایت، دسترسی، امنیت سایت، دسترسی ربات ها، سایت مپ، تگ altتصاویر، تعداد و مشاهده پیوندها، اعتبارHTML ، تنظیم HTTPS و … که علاوه بر گزارش این موارد راه حل نیز برای اینها زیر پای ما قرار می دهد که می توانیم استفاده کنیم و سایت را بهینه سازی نماییم.
آدرس سایت: varvy.com
22. ابزار Robots.txt Generator
هزینه: ندارد
هدف: ساخت فایل Robots.txt
کاربرد ابزار Robots.txt Generator:
برای اینکه از ربات ها بخواهیم از کدام صفحات سایت ما بازدید کند یا به کدام ربات دسترسی را محدود کنیم بعضا مورد نیاز می باشد باید در سایت خود این فایل را داشته باشیم. بنابراین با استفاده از این ابزار سئو به راحتی می توانیم فایل robots.txt را ایجاد کنیم و سئو سایت را بهبود ببخشیم.
هرچند ساخت این فایل کار سختی نیست ولی خب این نیز ابزاری در این زمینه است که نیاز دونستیم نام ببریم.
آدرس سایت: yellowpipe.com/yis/tools/robots.txt
سایت های مرتبط : tools.seobook.com/robots-txt/generator/
23. ابزار Validator
هزینه: ندارد
هدف: بررسی و اعتبار سنجی کدهای سایت
کاربرد ابزار Validator:
موتورهای جستجو از جمله گوگل از نظر فنی و برنامه نویسی نیز سایت را بررسی و در صورت مشاهده خطا و ایراد فنی اعتبار شما را کاهش داده و رتبه سایت شما را کاهش می دهد. پس سایت خود را بعد از اطمینان از برنامه نویسی و راه اندازی کامل در این ابزار نیز بررسی کنید تا ایرادات خود را پیدا و اصلاح نمایید.
گوگل از نظر فنی یا همان برنامه نویسی همواره سایت ها را برسی میکند و اگر سایت شما بیش از حد داری اخطار و ارور باشد برای شما امتیاز منفی در نظر خواهد گرفت. برای اینکه بدانید سایت شما از نظر کدنویسی چگونه است به یک ابزارحرفه ای نیاز دارید.
آدرس سایت: validator.w3.org
نتیجه گیری :
امروزه سئو با توجه به پیشرفت و ارائه الگوریتم های بهینه سازی شده به جهت راحتی کاربران به یک عمل تکنیکال و فنی تبدیل شده و باید مدام مانیتورینگ و تحلیل شوند به همین خاطر باید سایت خود و رقبا را تحلیل و راه حل های کاربردی به دست آورد که اینها نیازمند ابزارهایی هستند که بتوان به کار برد و ما در این مقاله تمامی ابزارهای لازم برای سئو سایت را لیست کرده ایم که بهترین ابزارها در سئو سایت هستند.
به خاطر سپردن و یادداشت این ابزار ها بسیار سخت است زیرا این ابزار ها مدام در حال تغییر و بروز رسانی هستند ولی ما چون خودمان برای سئو سایت ها این صفحه از وبلاگمان را به عنوان منبع در نظر گرفته ایم به همین خاطر جدیدترین ابزارها را اضافه و به روز رسانی میکنیم.
بنابراین این ابزارهای سئو سایت کامل ترین و کاربردی ترین ابزار ها می باشند پس نیازی به ابزارهای دیگر نداریم البته ابزارهای سئو گوگل را نیز در وبلاگ ابزارهای سئو قرار دادیم که اختصاصی باشند و پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید و به این صفحات دوباره سر بزنید و از جدیدترین ابزار ها مطلع باشید.
یک پیشنهاد دیگر:
به جهت محدودیت برخی سایت ها به کشور ما، می توانیم از وی پی ان استفاده کنیم یا از VPN مخصوص مرورگر کروم و موزیلا از جمله افزونه HooxVPN به راحتی می توانیم اضافه کرده و به همه ابزارهای بهینه سازی سایت دسترسی پیدا کنیم.
حتی برخی مواقع نیاز به بررسی سایت در مناطق جغرافیایی خاصی داریم که نیاز به VPN دارد تا بتوانیم به راحتی سایت را از مناطق و کشورهای دیگر نیز بررسی نماییم.