ابزارهای سئو گوگل
گوگل، چیزی فراتر از یک موتور جستجو است! زیرا گوگل، علاوه بر جستجو و پیداکردن محتوا، الگوریتم های بررسی سئو سایت، ابزارهای کاربردی برای مدیران سایت ها و سئو کارها در جهت بهینه سازی سایت، افزایش فروش و بازاریابی ارائه داده است.
ابزارهای بررسی سئو سایت (SEO Tools Google)
سئو و بهینه سازی سایت امروزه برای سئو کارها بسیار سخت و زمان بر شده است. زیرا با وجود الگوریتم های جدید و هوش مصنوعی گوگل هیجان و اضطراب زیادی نسبت به قبل پیدا کرده است در عوض شرکت های زیادی هستند که بهترین ابزارهای کاربردی برای انجام سئو را برای ما فراهم نموده اند. در این میان ابزارهای سئو گوگل نیز بسیار کاربردی می باشند که توسط خود گوگل ارائه شده و در اختیار ما قرار گرفته شده تا از آنها برای آنالیز و بررسی سایت استفاده نماییم. در این مقاله همه این ابزار ها که در حال حاضر در سال 2020 استفاده می شود را شرح می دهیم تا از آنها استفاده نمایید.
ابزار های کاربردی سئو گوگل ؟
1. ابزار Google Page Speed
هزینه: ندارد
هدف: بررسی سرعت سایت در دستگاه ها
کاربرد ابزار Google Page Speed :
ابزاری جهت بررسی سرعت سایت در موبایل و دسکتاپ و ارائه راه حل هایی برای بهبود ضعف ها را ارائه می دهد که برای سئو کارها کمک خوبی می کند تا نکات ضعف سایت از نظر سرعت بارگزاری را آنالیز کنند زیرا سرعت سایت یکی از مهمترین موارد در سئو سایت است. سرعت سایت علاوه بر دیر لود شدن سایت در موتور ها باعث فرار کاربران نیز می شود.
این ابزار به سایت در هر دو حالت موبایل و دسکتاب نمره 1 تا 100 را می دهد که می توانید ببینید در کدام حالت ضعف بیشتری دارید و حتی با این ابزار به سایت شما رتبه سرعت سایت را هم می دهد که اگر بین 1 تا 49 باشد یعنی سایت کند و ضعیف است اگر بین 50 تا 89 باشد یعنی سرعت معمولی و اگر بین 90 تا 100 باشد یعنی سایت سرعت خوبی دارد.
پس سعی کنید از این ابزار در بررسی سئو و بهینه سازی سایت خود استفاده و اصلاحات فنی، کدهای جاوااسکریپت،CSS، تصاویر، کش ها و سایز مسیرها را پیدا کنید و بهبود ببخشید.
آدرس سایت: Page Speed Insights
ابزارهای مرتبط : testmysite.thinkwithgoogle.com
2. ابزار images.google
هزینه: ندارد
هدف: پیدا کردن تصاویر مشابه و کپی
کاربرد ابزار Images.Google :
در بیشتر مواقع در سئو نیاز به پیدا کردن تصاویر مشابه می شود که با استفاده از این ابزار می توانیم ببینیم تصویر مورد نظر چند بار و در کجاها به کار گرفته شده است زیرا قانون کپی در سئو بسیار اهمیت دارد تا رتبه سایت کاهش نیابد و این ابزار قدرتمند گوگل به ما امکان می دهد تا بتوانیم از شر این روش کپی تصاویر نیز نجات یابیم.
پس برای این منظور با درگ کردن یا وارد کردن آدرس URL تصاویر در این سایت و بعد عمل جستجو را بزنید تا تصاویر کپی یا مرتبط را پیدا کنیم. مثلا اگر می خواهید تصویری در سایت خود انتشار دهید بهتر است با این ابزار بررسی کنید که کپی نباشد زیرا این برای سئو مضر خواهد بود و در صورتی که کپی بود سعی کنید با ابزارهای گرافیکی تصویر خود را تغییر دهید.
آدرس سایت : images.google.com
3. ابزار Google Webmaster Tools
هزینه: ندارد
هدف: تحلیل سئو سایت و عیب یابی
کاربرد ابزار GSC (Google Search Console):
این ابزار که قبلا به گوگل وبمستر معروف بود ولی به تازگی با ارائه پنل جدید به کنسول گوگل تغییر نام داده است. ابزار قدرتمندی برای بررسی و مشاهده سایت از نگاه موتور گوگل است که به سئو سایت کمک بزرگی می کند تا بتوانیم
- خطاها و ارورهای صفحات سایت را مشاهده کنیم. راه حل های خوبی نیز برای اصلاح آنها در اختیار ما قرار می دهد.
- گزارش 7 روزه 28 روزه 3 ماهه 6 ماه 12 ماهه و … از وضعیت سایت را از نظر موقعیت و بهبود صفحات را می دهد.
- کل کلیک ها، برداشت کامل از سایت، میانگین کلیک، موقعیت صفحات در موتور گوگل، تعداد بازدید از هر صفحه.
- ثبت نقشه سایت برای ایندکس صفحات جهت نمایش در موتور گوگل و دسترسی سریع ربات ها به صفحات سایت.
- خطاها و ارورهای سایت در حالت موبایل و ارائه راه حل برای اصلاح خطاها و بهینه سازی آنها.
- نمایش صفحات اسپم شده و اطمینان از توجه گوگل به سایت که برای سئو سایت بسیار اهمیت دارد.
- ایندکس کردن صفحات سایت در کمتر از یک دقیقه برای نمایش سریع در موتور جستجو گوگل.
- محدود کردن بخش هایی از سایت از ربات های موتور گوگل توسط Robots.txt
- زیر نظر گرفتن محتوای سایت از نظر توجه و گوگل و نحوه ارزیابی.
این ابزار با داشتن یک حساب جیمیل و وصل کردن به اکانت گوگل آنالیتیکس و سپس با آپلود یک فایل تایید یا با اعمال برچسبی در سایت خود احراز هویت کنید و بعد از امکانات آن بهره مند شوید. ابزار خوبی برای بازاریابی و ارائه راه کار برای سایتها می باشد.
آدرس سایت: google.com/webmasters/tools
4. ابزار Google Analytics
هزینه: ندارد
هدف: آنالیز سایت
کاربرد ابزار Google Analytics :
این ابزار قدرتمند علاوه بر سئو کارها که برای آمار اطلاعات کاربران، بازدیدکنندگان، نحوه ارتباط و تعامل با سایت را در اختیارشان قرار می دهد. بازاریابان و کارآفرینان نیز با استفاده از این ابزار می توانند در توسعه بازاریابی و ایده ها بهره بگیرند تا از قافله عقب نمانند. پس با استفاده از این ابزار قدرتمند و ادغام با ابزار کنسول گوگل می توانیم سایت خود را بررسی، آنالیز و گزارش خوبی به دست آوریم. از جمله ویژگی های ابزار آنالیتیکس گوگل :
- آنالیز ترافیک سایت برای بونس ریت و کاربران جدید و مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت.
- آنالیز فعالیت های خود در مورد سئو که ببینیم آیا توانستیم تغییر و تحولی ایجاد کنیم یا خیر.
- مشاهده ورودی کاربران از کشور و استان و در کدام صفحه از سایت و از چه طریقی وارد شده اند.
- صفحات فرود سایت را می توانیم زیر نظرداشته و صفحات پر بازدید توسط آنها را به دست آوریم.
- آمار و بازدید روزانه و ساعات حضور در سایت و صفحات را گزارش می کند.
- تعاملات اجتماعی را نیز در اختیار ما قرار می دهد از جمله نحوه ورود از شبکه های اجتماعی.
- ابزار های کاربران که از کدام مرورگر، سیستم و شبکه ای وارد سایت می شوند را نمایش می دهد.
آدرس سایت: analytics.google.com/analytics/web
5. ابزار Google Trends
هزینه: ندارد
هدف: ابزار هوشمند انتخاب کلمات کلیدی
کاربرد ابزار گوگل ترندز :
با استفاده از این ابزار قدرتمند گوگل می توانیم میزان محبوبت کلمات کلیدی را بر اساس کشور، منطقه، زبان و … بررسی و ارزیابی کنیم و میزان محبوبیت هر کلمه را برای استفاده در تولید محتوا و بازاریابی سئو بکار بگیریم. با این ابزار می توانیم تعداد سرچ ها را با هم مقایسه و کلمات مشابه و مرتبط را پیشنهاد می دهد.
مثلا برای انتخاب کلمه کلیدی برای تولید محتوا و یا پیشنهاد کلمه کلیدی برای بازاریابی کمک بزرگی در سئو به ما میکند که حتی وقتایی که برای انتخاب دو کلمه مردد هستیم باعث میشه انتخاب درستی بکنیم
ابزار Keyword Planner می تواند هزاران کلمه کلیدی مرتبط برای ما پیدا کند اما برای محتوای رقابتی نمی تواند کاری کند و نیاز به Google Trends می باشد به همین دلیل این ابزار در کنار آن محبوبت زیادی دارد و برای مرکب با آن بسیار خوب عمل می کند.
آدرس سایت: trends.google.com
6. ابزار Keyword Planner
هزینه: ندارد
هدف: پیدا کردن کلمات کلیدی هدف
کاربرد ابزارکیورد پلنر :
اگر توسط این ابزارها کلمات کلیدی که مخاطبان و مشتریان بالقوه در کسب و کار شما بیشتر جستجو می کنند را پیدا و در مورد آنها تولید محتوا کنید می توانید جایگاه و تعداد بازدید سایت خود را افزایش دهید. این ابزار یکی از بهترین ابزارهای وبمسترها است که به راحتی کلمات کلیدی مشابه را پیدا و گزارشی از تعداد جستجوی کلمات را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه را به دست می آورند.
این ابزار چون با گوگل ادورز لینک می شود به همین جهت کار باهاش سخت است ولی اطلاعات دقیقی از کلمات کلیدی را می دهد و با ای پی ایران قابل دسترس نیست باید از فیلتر شکن یا VPN استفاده کنید تا آی پی خود را تغییر دهید و به راحتی استفاده نمایید.
و علاوه بر کلمات پیشنهادی Keywords ideas معیارهای Clicks, cost, Avg CPC, impression, CTR, Avg Position را نیز ارائه می دهد. که برای بازاریابی کمک بزرگی می نماید.
آدرس سایت: adwords.google.com/keywordplanner
7. ابزار Google My Business
هزینه: ندارد
هدف: معرفی تجارت های کوچک
کاربرد ابزار گوگل بیزینس :
ابزار فوق العاده ای برای معرفی و ثبت دامنه خود که می توانید برای خود یک وب سایت بیلدر راه اندازی کنید و برای مشتریان گوگل معرفی کنید که کار ارزشمندی است و در گوگل مپ و بخش نتایج محلی گوگل نیز نمایش داده می شود. و ترافیک خوبی نیز می تواند به همراه داشته باشد ولی باید اکانت خود را بسازید و در آن فعالیت نمایید حتی اگر سایت هم نداشته باشید می توانید بیزینس خود را راه اندازی کنید.
حتما یک حساب برای خود ایجاد کنید و از این موقعیت گوگل استفاده کنید و راه اندازی آن خیلی راحت است فقط به آدرس زیر مراجعه و یک حساب ایجاد کنید.
آدرس سایت: google.com/business
8. ابزار Google Alerts
هزینه: ندارد
هدف: بررسی کلمات کلیدی یا برند بدون لینک و استفاده شده در سایتها.
کاربرد ابزار Google Alerts :
اول کلی بگم که در سئو این مورد بیشتر اهمیت دارد و بعد امکانات دیگر این ابزار را توضیح می دهیم. بیشتر مواقع در انجام سئو لازم می دانیم که ببینیم چه کسی از اسم ما در سایت یا شبکه های اجتماعی خود نام برده را پیدا کنیم و اگر لینک نداده بخواهیم که آدرس لینک را هم اعمال کنند تا یک بک لینک نیز بگیریم و این کمک بزرگی به ما میکند و ابزار Alerts به راحتی بدون ایجاد حساب یا ثبت نامی برایمان انجام می دهد.
و مورد بعدی اینکه می توانیم موضوعات و کلمات کلیدی یا اخبار مورد علاقه خود را ثبت کنیم و به محض اینکه محتوای جدیدی درباره این موضوع در گوگل ایندکس یا مانیتور شد به ما ایمیل داده شود تا اطلاع یابیم. که امکانات خوبی دارد که میتوانیم کشور، زبان، مواقع اطلاع رسانی(روزانه،هفتگی)، منبع انتشار(وب،اخبار،وبلاگ، کتاب، ویدئو) و ایمیل یا RSS مورد نظر را انتخاب و از این ابزار قدرتمند استفاده نماییم.
به عنوان مثال عبارتی در گوگل سرچ می کنیم و میخواهیم هر مورد جدیدی که در این باره به اینترنت اضافه شد به ما اطلاع داده شود مثلا برند خودمان یا موضوع مورد علاقه یا هر چیزی، اینجاست که این ابزار قدرتمند به کمک ما می آید.
آدرس سایت: google.com/alerts
9. ابزار Google Tag Manager
هزینه: ندارد
هدف: توسعه و بررسی تگ ها
کاربرد ابزار Tag Manager :
با ابزار Tag Manager گوگل که رایگان می باشد به راحتی می توانید تگ های مورد نیاز برای سایت را بدون نیاز به برنامه نویس به سایت خود اضافه کنید. تگ منیجیر بر روی سرعت سایت نیز تاثیر بسزایی دارد زیرا کار را سریع و با تگ انجام می دهید بدون کد نویسی زیاد و وقت گیر.
برای استراتژی بازاریابی دیجیتال نیز بسیار کاربرد دارد و با استفاده از پنل GTM بدون نیاز به برنامه نویس تگ هایی را اضافه کرده و ترافیک سایت را دقیق تر کنترل نمود. و این کار بدون دستکاری کدهای برنامه نویسی صورت می گیرد. ویژگی های این ابزار پشتیبانی تمامی سرویس های گوگل و غیر از گوگل را نیز داراست. مثلا می توانیم صفحه چت، پاپ آپ، Mailer lite عضویت، خبرنامه و دیگر امکانات که در حال بروزرسانی است را اضافه نمود.
آدرس سایت: tagmanager.google.com
10. ابزار Mobile Friendly
هزینه: ندارد
هدف: بررسی بارگزاری سایت روی موبایل
کاربرد ابزار Mobile Friendly :
این ابزار برای بررسی سایت روی حالت موبایل است گوگل به دلیل افزایش تعداد کاربران موبایلی امد الگوریتم های حساس تری روی موبایل پیاده سازی کرد تا سایت هایی که در حالت موبایلی بهینه نشده اند را کنار بگذارد و این برای سایت ها بسیار ضروری است که سایت خود را بررسی کنند و این ابزار این امکان را به شما می دهد تا صفحات خود را بررسی و راه حل هایی را برای بهبود سایت به حالت موبایلی در اختیار شما قرار می دهد و حتی سایت شما را برای آمادگی در مقابل الگوریتم های گوگل را نیز مشخص می کند. و نیاز به متخصص توسعه دهنده هم ندارید تا برای شما برآورد کند و هزینه ای پرداخت کنید.
آدرس سایت: search.google.com/test/mobile-friendly
11. ابزار Web Tools Analysis Chrome
هزینه: ندارد
هدف: افزونه چک لیست و تحلیل بازاریابی
کاربرد ابزار Web Tools Analysis Chrome :
این افزونه روی مرورگر گوگل کروم نصب می شود که لینکش را در پایین گذاشته ایم فقط با یک کلیک روی مرورگر خود نصب کنید تا به راحتی هر سایتی که می خواهید با قرار گرفتن در آن صفحه و کلیک روی افزونه لیستی از فهرست بهینه سایت را در اختیارتان قرار میدهد که می توانید رتبه، امتیاز سئو، موبایل فرندلی،تگ ها، عنوان و … را نمایش می دهد و حتی راه حل آن را با استفاده از Woorank می دهد که می توانید به صورت چک لیست دریافت و رفع اشکال نمایید.
آدرس سایت: Woorank’s SEO & Website Analysis Tool
افزونه های مرتبط : Chrome Lighthouse
12. ابزار Safe Browsing Test
هزینه: ندارد
هدف: بررسی وجود بد افزار
کاربرد ابزار Transparencyreport Google :
ابزار خوب برای زمانی که بخواهیم بدافزارهای سایت رو مشاهده کنیم که آیا بدافزاری در سایت وجود دارد یا خیر و علاوه بر این زمان آخرین تست گوگل را نمایش می دهد که سایت در چه زمانی تست شده است. این ابزار پایش ربات های گوگل را نیز به نمایش می دهد.
آدرس سایت: Safe Browsing Test