مراحل گام به گام طراحی وب سایت چیست؟ برای ساختن وب سایت چه کارهایی باید انجام دهیم؟
شاید شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به طراحی وب سایت علاقه مند شده اید و میخواهید دانش طراحی وب را یادبگیرید. همانطور که می دانید هزینه طراحی وب سایت زیاد است ولی اگر خودتان موفق به یادگیری بشوید می توانید طبق سلیقه خودتان طراحی را انجام دهید.
در این مقاله قصد نداریم در مورد جزییات برنامه نویسی بحث کنیم. مطالب مربوط به برنامه نویسی خیلی زیاد هستند و با یک مقاله هم نمیتوان، برنامه نویسی را یاد داد. در این مقاله بیشتر در مورد کلیات و مراحل کار بحث خواهیم کرد تا حدودی با مراحل کار آشنا شوید. و به سراغ یاد گیری تخصص های مورد نیاز بروید.
قبل از شروع میخواهم توضیح مختصری در مورد تاریخچه وب سایت حرف بزنم؛
اولین صفحه وب به وسیله برنزلی (Tim Berners-Lee) بوجود آمد. این صفحه وب فقط شامل متن و چند تا لینک بود. اگر سرچ کنید میتوانید به آدرس آن وب سایت دسترسی پیدا کند.
برای شروع و آموزش طراحی وب آشنایی با زبان انگلیسی کمک زیادی به شما خواهد کرد. اگر در زبان انگلیسی مهارت داشته باشید، یادگیری زبان برنامه نویسی هم برای شما آسان خواهد بود. ولی اگر نداشته باشید هم جای نگرانی نیست. خیلی از منابع هایی که در دسترس هستند، واقعا فراگیری آنها میتواند تاثیر مثبتی در بحث نکنولوژی داشته باشد معمولا به زبان انگلیسی هستند. و بالا بودن سطح زبان میتواند برایتان یک امتیاز محسوب شود. پس سعی کنید از همین حالا سطح زبان را بالا ببرید.
حال طراحی وب سایت را چطور شروع کنیم؟
در گذشته معمولا وب سایت ها خیلی ساده بودند. ولی الان با توجه به پیشرفت تکنولوژی میتوانیم وب سایت هایی زیبا و کاربر پسند طراحی کنیم.
سایت هایی که الان طراحی می شوند از دو قسمت فرانتاند (Front end) و بکاند (Back end) تشکیل می شوند.
قسمتی از وب سایت که کاربر با آن در ارتباط است و نمایش داده میشود فرانت اند می گویند.
و به قسمتی که مربوط به پردازش صفحات، محاسبات و… است و کاربر آنها را مشاهده نمی کند بک اند می گویند.

مرحله اول یادگیری html
به قسمت های که کاربر مشاهده می کند فرانت اند می گویند. مثل تمام صفحات وب سایت. که با استفاده از HTML طراحی می شوند. در واقع با استفاده از HTML ، قالب یک وب سایت را ایجاد می کنیم. بعد از ایجاد ظاهر و قالب سایت ، فرقی نمی کند که زبان سمت سرور شما چه زبانی باشد. بدون داشتن قالبی زیبا برای سایت، هیچ کدام از زبان های سمت سرور معنا پیدا نمی کنند چون ارتباطی با کاربر وجود نخواهد داشت در صورت نبود قالب سایت. به معنای ساده تر قالب سایت راه ارتباط بین کاربر و زبان های سمت سرور است.
برای یادگیری HTML اصلا نگران نباشید. سایت ها متفاوت وجود دارند که صفر تا صد HTML را آموزش می دهند و نیازی به آموزشگاه نیست. اگر تلاش کنید و زمان بگذارید خیلی راحت می توانید HTML را یاد بگیرید. یا اگر با طراحی سایت وردپرس کار کنید نیازی به آموزش حرفه ای این موارد نیست زیرا به راحتی قابل راه اندازی و توسعه می باشد.
مرحله دوم یادگیری CSS
برای استایل دهی و زیبا کردن صفحات وبسایت نیاز به یادگیری CSS دارید. مثلا برای تغییر فونت، تغییر رنگ پس زمینه یا سایه دادن به قسمتی از صفحه، تمام این ها با استفاده از CSS انجام می شود. که امروزه با وجود bootstrap کار با CSS بسیار راحت شده است.
مرحله سوم یادگیری جاوا اسکریپت JavaScript است
تا الان با استفاده از HTML و CSS می توانید صفحاتی زیبا و به دلخواه خود طراحی کنید. ولی اگر میخواهید چیز های دیگری مثل انیمیشن، اسلایدر و… را داشته باشید باید جاوا اسکریپت را یاد بگیرید. جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپت نویسی است و یادگیری آن نسبت به HTML و CSS دشوار تر و زمان بر خواهد بود. در کل کار زیاد سختی نیست.
فریمورک (Framework) چیست؟
به مجموعه ای از توابع و کلاس های آماده که نوشته شده اند و سرعت انجام برنامه نویسی را بالا می برند و به صورت یک پکیج می باشند را فریم ورک می گویند. معروف ترین فریم ورک در فرانت اند ، فریم ورک بوت استرپ (Bootstrap) می باشد.در صورت استفاده از فریم ورک سرعت کار شما چندین برابر می شود. اگر تازه کار هستید ، استفاده از فریم ورک را برایتان توصیه نمی کنم چون باعث سردرگمی شما خواهد شد. بعد از یادگیری کامل HTML و CSS می توانید سراغ کار با بوت استرپ بروید.
انواع وب سایت
وب سایت استاتیک (Static): به وب سایت هایی که محتوا آنها ثابت بوده و تغییر پیدا نمی کند استایک می گویند. یعنی بدون پنل مدیریت می باشند و برای تغییر باید قالب را تغییر یا کد نویسی را دست کاری نمایید.
وب سایت داینامیک (Dynamic): به وب سایت هایی که محتوا آن در مدت زمان کوتاهی آپدیت می شود. مثل وب سایت فروشگاهی ، داینامک می گویند و با پنل مدیریت نگهداری و پشتیبانی می شود
مرحله 4 انتخاب زبان برنامه نویسی می باشد
برای ایجاد بک اند یک وب سایت، نیاز به فرگیری یک زبان سمت سرور، یا زبان برنامه نویسی می باشد.
که با بکارگیری آن میتوانیم سایت را داینامیک کنیم. مثل PHP, ASP.NET, PYTHON, JAVA و…
بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی نوبت به ایجاد پایگاه داده برای ذخیره سازی اطلاعا سایت رسیده است و برای آن نیاز به یادگیری کار با MYSQL هستیدمرحله بعدی نیاز به بهینه سازی وب سایت می باشد.یعنی یادگیری سئوSEO.
سئو (SEO) چیست؟
به بهینه سازی سایت سئو می گویند یعنی اگر در نتیجه سرچ موتور های جستجوی سایت شما در صفحه اول و در رتبه اول دیده شود این به معنی سئو شدن سایت است. در وقالات قبلی توضیح کامل در مورد سئو داده بودم.
لازم به ذکر است قالبی که برای سایت طراحی می کنید باید ریسپانسیو یا واکنش گرا باشد. یعنی در تمام تبلت ها، لپ تاپ ها، موبایل ها و… خلاصه در تمام دستگاه ها به یک شکل دیده شود .
مرحله نهایی خرید هاست و دامنه برای وب سایتتان است.
هاست (Host) چیست؟
به فضایی که در سرور اجازه می کنید تا وب سایت خود را (تمام فایل ها) در آن نگهداری کنید هاست می گویند. و شما سالیانه مبلغی را به عنوان اجاره پرداخت می کنید.
دامنه (Domain) چیست؟
به آدرس وب سایت دامنه می گویند. مثل ponima.com

هدف پونیما ارائه بهترین راهکارهای کاربردی در رابطه با تمام مباحث طراحی و برنامه نویسی سایت می باشد. و در این زمینه ایده های بسیار خاص و جالبی ارائه می دهد که برای علاقمندان به یادگیری و سفارش طراحی سایت در اردبیل بسیار مفید و سودمند می باشد.